Nieuws

7 november 2019

5 Antwerpse scholen gestart met experimenten rond luchtkwaliteit

Vijf Antwerpse lagere of secundaire scholen doen in 2019 met het schoolteam, leerlingen, ouders en de buurt een poging om de luchtkwaliteit op hun school te verbeteren.
Zij werken daarvoor samen met de stad en krijgen steun van experts luchtkwaliteit en het stedelijke laboratorium Stadslab2050. Samen zetten ze experimenten op om te weten te komen met welke maatregelen de luchtkwaliteit in en rondom scholen verbeterd kan worden.

Sinds september komen de experimenten rond luchtkwaliteit uit de startblokken in vijf Antwerpse scholen. Het Xaverius College (Borgerhout), stedelijke basisschool De Wereldreiziger en Stedelijk Lyceum Quellin (Antwerpen), basisschool De Spiegel (Antwerpen), Koninklijk Lyceum Antwerpen (Antwerpen) en basisschool Het Pieterke (Deurne) stappen tot de zomervakantie van 2020 in een leerrijk en inspirerend traject.

De projectteams per school gaan op zoek naar manieren om er de luchtkwaliteit te meten en te verbeteren onder begeleiding van Stadslab2050. De scholen leren van elkaar en delen hun inzichten met andere Antwerpse scholen en met de stad. Cocreatie is de basis van het proefproject dat zoveel mogelijk partijen wil betrekken bij haalbare, positieve lokale oplossingen op maat van elke school.
Leerlingen en leerkrachten, de eigen community van ouders en buurt en het bredere netwerk achter het proefproject hebben daarbij een cocreatieve inbreng. 
Om hen bij dit proces te ondersteunen ontwikkelde Stadslab2050 een toolkit die ook door andere geïnteresseerde scholen gebruikt kan worden. Uit de bevindingen wil Stadslab2050 breder toepasbare oplossingen distilleren.
Je leest er alles over in de eerste nieuwsbrief.
Ook geïnteresseerd? Schrijf je dan hier in!

Reacties zijn gesloten.

Onze partners