Nieuws

17 juli 2019

Innovatieve luchtreiniger geïnstalleerd in kinderdagverblijf

Donderdag 11 juli werd in kinderdagverblijf ’t Wonderkind de installatie van de (ESP 600) innovatieve luchtreiniger voltooid. Deze luchtreiniger kwam tot stand dankzij de samenwerking van de universiteit Antwerpen en VFA Solutions.

De luchtreiniger bevat de ASPRA Technologie van VFA Solutions en een met UV-lampen belichtte fotokatalytische coating van de Universiteit Antwerpen. De luchtkwaliteit en daarmee het effect van de luchtreiniging, wordt na installatie gemeten in opdracht van VMM.

Door de ontwikkelde luchtreinigingstechnieken innovatief toe te passen, worden zowel deeltjes (o.a. fijnstof, black carbon, pollen en virussen) als gassen en geuren (o.a. vluchtige organische stoffen) uit de lucht verwijdert. De te reinigen lucht  wordt momenteel uit de ruimte de luchtreiniger in gezogen (aan de voorkant van de luchtreiniger, zie foto). In de luchtreiniger wordt de lucht gereinigd en de gereinigde lucht wordt door een witte luchtzak over de ruimte verspreid.

Officiële metingen zullen eind dit jaar plaatsvinden, waarna de meetresultaten gebruikt worden voor het optimaliseren van de ontwikkelde technologie. In een tweede fase begin 2020, wordt een herontwerp van de luchtreiniger in een school in Den Haag geïnstalleerd en gevalideerd.

Reacties zijn gesloten.

Onze partners