Nieuws

8 mei 2019

Testen van luchtzuiveraar gestart in kinderdagverblijf in Antwerpen

Op 30 april is een eerste versie van de nieuw ontwikkelde luchtzuiveringstechniek geïnstalleerd in kinderdagverblijf ’t Wonderkind in Borgerhout. Hiervoor hebben VFA Solutions en de Universiteit Antwerpen een conventionele techniek voor het verwijderen van fijn stof uit de lucht uitgebreid met een techniek die vluchtige organische stoffen kan afbreken.

Voor de installatie van de luchtzuiveraar in het kinderdagverblijf werden sensoren geplaatst in de crèche en net buiten de crèche. Deze meten de kwaliteit van zowel binnen- als buitenlucht, zodat we een beeld hadden van de situatie voor de interventie.

Op 30 april 2019 werd de luchtzuiveraar in het kinderdagverblijf geïnstalleerd, en meten de eerder geplaatste sensoren nu ook de luchtkwaliteit bij de ingang en de uitgang van de luchtzuiveraar. Door de luchtkwaliteit voor en na de luchtzuiveraar te vergelijken, kunnen we achterhalen welke verwijderingsefficiënties behaald worden door de luchtzuiveraar.

 

Op de afbeelding zie je de luchtzuiveraar ophangen in het kinderdagverblijf. Dit is een eerste versie van de reactor, waar nog geen prioriteit gegeven werd aan het zicht en het formaat.

Reacties zijn gesloten.

Onze partners